Skip links

Het verschil tussen SEO en SEA uitgelegd

Het verschil tussen SEO en SEA uitgelegd

SEO (Search Engine Optimization) #

is een techniek die wordt gebruikt om de zichtbaarheid van een website of webpagina te verhogen in de organische zoekresultaten van een zoekmachine. Dit betekent dat een website hoger in de zoekresultaten zal verschijnen wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert die relevant is voor de inhoud van de website. SEO richt zich op het optimaliseren van de technische aspecten van een website, de inhoud en de autoriteit om de zoekmachine te helpen de inhoud van de website te begrijpen en te classificeren.

SEA (Search Engine Advertising) #

is een techniek waarbij adverteerders betalen om hun website of product bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines te laten verschijnen. Dit gebeurt door middel van zoekmachine-advertenties. De adverteerders betalen de zoekmachine voor elke klik die een gebruiker maakt op hun advertentie. Dit in tegenstelling tot SEO, hier betaalt u voor de positie in de zoekresultaten.

Het belangrijkste verschil tussen SEO en SEA #

is dat SEO gericht is op het verkrijgen van gratis, organische zoekresultaten, terwijl SEA gericht is op het kopen van betaalde zoekresultaten. SEO richt zich op het verbeteren van de technische en inhoudelijke aspecten van een website, terwijl SEA zich richt op het kopen van zoekresultaten door middel van zoekmachine-advertenties.

Powered by BetterDocs